CONSELL EXECUTIU
Política 02/08/2011

Mas adverteix que els pressupostos del 2012 seguiran marcats per les retallades

El consell executiu ha aprovat avui la reducció o fusió de 64 dels 275 organismes públics que depenen de la Generalitat

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit que els pressupostos del 2012 seguiran la política d'austeritat dels d'enguany. "Moltes alegries no hi haurà", ha subratllat el president, que també ha apuntat que confia que a partir del 2013 les perspectives "seran més bones".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és un caprici ni una frivolitat actuar d'aquesta manera", ha assegurat Mas just després de la reunió del consell executiu. I en aquest sentit, ha destacat que fins ara Catalunya ha actuat com "un nou ric", i que la seva política d'estalvi, malgrat les "protestes i la cridòria" que ha rebut el Govern, té per objectiu "salvar els esquemes bàsics" de la societat catalana i l'estat del benestar.

Seguint les línies d'austeritat, aprimament i agilitat, el Govern ha aprovat avui més mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic. Mas ha subratllat que després de reduir conselleries, alts càrrecs i aprimar les estructures internes i de comandament, la darrera fase afectarà els consorcis, entitats, empreses públiques i organismes autònoms que depenen de la Generalitat. Per ara, de les 275 entitats que s'han estudiat hi haurà una reducció o fusió de 64. També ha indicat que l'última etapa d'aprimament afectarà, en els pròxims sis mesos, els centres de recerca i organismes que depenen de Territori i Sostenibilitat i de Salut.

El consell executiu també ha aprovat avui els criteris de nomenament i contractació de personal temporal, que estableixen que només es podran reposar una de cada deu jubilacions. En el cas de Salut, Ensenyament i Serveis Socials bàsics, la normativa permet contractar una persona per cada dues que es jubilin.

stats