Política 26/05/2015

Mas crida ERC a "respectar" el pacte "per escrit" que prioritza els pactes amb CiU a les institucions locals

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat assegura que no té "res a dir" sobre les enteses a què els republicans puguin arribar amb Ada Colau

Ara
1 min
EXPECTACIÓ PER UNA REUNIÓ SENSE GAIRES NOVETATS
 Artur Mas i Oriol Junqueras es van reunir ahir durant mitja hora al Parlament. També ho van fer la setmana passada al Palau de la Generalitat i, com ahir, van constatar les seves diferències en la llista unitària. El president situa a la primera setmana de gener la represa intensiva dels contactes per intentar perfilar unes eleccions plebiscitàries.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'entrevista d'aquest dimarts al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' per recordar a ERC que hi ha un pacte "per escrit" segons el qual s'han de prioritzar les enteses entre CiU i els republicans a les institucions locals catalanes. "Això està escrit. Pressuposo que això es complirà. No tindria sentit que tinguéssim el full de ruta i no asseguréssim que el màxim de les institucions locals estiguessin en aquesta línia", ha indicat el president de la Generalitat, que ha apuntat que "no entendria" pactes que "excloguessin" CiU de les diputacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No em puc imaginar que a la Diputació de Barcelona es faci un tripartit quan al setembre hem de compartir un programa comú", ha apuntat sobre les eleccions plebiscitàries.

"No afecta CiU els pactes a què arribin ERC i Ada Colau. No seria un problema que entrin al seu govern", ha indicat el president sobre la possibilitat d'entesa entre els republicans i Barcelona en Comú.

stats