Política 26/05/2015

Mas atribueix la victòria de Colau a la "divisió" del vot sobiranista

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat assegura que hi haurà eleccions el 27-S

Ara
2 min
Artur Mas presideix la reunió de la direcció de CiU per valorar els resultats del 24-M / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' que hi haurà eleccions el 27 de setembre. "Parteixo de la base que els pactes que van portar a aquesta data es compliran", ha apuntat el president. L'ARA ja va avançar ahir dilluns que Mas havia comunicat a la direcció de CDC que tenia intenció de mantenir la data dels comicis plebiscitaris. En la direcció de les cúpules conjuntes d'Unió i Convergència, el president va mirar de tallar de soca-rel el debat intern sobre la conveniència de celebrar les eleccions el 27-S, una data triada després d'un pacte entre Mas i el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Unió haurà de decidir què ha de fer en aquest sentit [la independència]. CDC té explicat el seu projecte, i no pot comptar que hi hagi adhesions a ulls clucs. Hem de veure com ho planteja Unió, ICV-EUiA i la CUP. I entre tots hem de veure si les aportacions són encaixables al full de ruta CDC-ERC. Hem de tenir una visió com més àmplia millor, perquè el procés és d’altíssima complexitat", ha indicat el president de la Generalitat.

"Per separat, més confrontació"

"Anar per separat vol dir que hi ha més confrontació. Després del resultat de diumenge em veig amb forces per guanyar les eleccions del setembre", ha assenyalat Mas, que ha recordat que els republicans van descartar la llista unitària que va proposar després de la celebració del 9-N. "La divisió del vot sobiranista pot fer que terceres forces que no ho són et passin per davant. La divisió del vot a Barcelona fa que una persona que no sigui sobiranista sigui alcaldessa de Barcelona", ha apuntat sobre Ada Colau, líder de Barcelona en Comú i futura màxima dirigent del consistori de la capital catalana.

"Tindrem una alcaldessa que no forma part del full de ruta ni dels preacords. I no tenim data de quan ha de passar", ha apuntat Mas. "Quan se’ls ha preguntat per la sobirania, han fugit d'estudi", ha apuntat sobre Barcelona en Comú, la plataforma liderada per Colau que aquest diumenge es va imposar a CiU en les eleccions municipals a la capital catalana. El president ha posat en dubte que hagi crescut el vot metropolità sobiranista.

La corrupció

Preguntat sobre la pèrdua de 100.000 vots per part de CiU en aquestes eleccions municipals, Mas ha apuntat que els pot haver "afectat" la corrupció i més concretament el cas Pujol. "Segur que hi ha influït", ha assenyalat el president de la Generalitat.

Pablo Iglesias i les reverències

Mas ha demanat a les forces de la nova esquerra que "demostrin alguna cosa" quan parlen de corrupció i ha tornat a insistir que la "violència verbal" pot degenerar en "violència física". "Demostri alguna cosa, això és com la inquisició!", s'ha exclamat sobre Pablo Iglesias, secretari general de Podem, de qui ha apuntat que fa "reverències" al rei Felip VI després de criticar l'abraçada entre Mas i David Fernàndez el 9-N.

stats