Política 04/07/2014

Mas crida a enfortir la política industrial per apuntalar la recuperació tot i les "limitacions" de l'autogovern

El president de la Generalitat descarta eleccions anticipades davant de 2.000 empresaris congregats al Fòrum de Barcelona

O. March / à. Font Manté
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida aquest divendres a enfortir la política industrial per apuntalar la recuperació econòmica a pesar de les "limitacions" de l'autogovern. "Els marges són petits, però avui no és un dia per queixar-se", ha apuntat Mas davant de 2.000 empresaris congregats per escoltar el pla d'industrialització que ha engegat el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al principi del seu discurs, Mas ha descartat davant de l'auditori que no hi haurà, almenys de moment, eleccions anticipades. "Traieu-vos-ho del cap", ha indicat amb un somriure.

Tot el discurs de Mas ha estat de caràcter econòmic i en cap moment s'ha parlat de la consulta sobiranista. El president s'ha proposat que el pes de la indústria a Catalunya sigui superior al 20% l'any 2020, i ha situat la "limitació competencial" i la "limitació de recursos" com els principals impediments del pla industrial que ha engegat el Govern. Pel que fa a les potencialitats del país, el líder de CiU hi ha situat el corredor mediterrani, la captació de turisme, l'increment "notable" de recursos europeus per a fons estructurals i la possibilitat de convertir l'aeroport del Prat com a "referència del sud d'Europa".

"La política industrial que avui us presentem beu dels acords establerts amb els agents econòmics i socials", ha defensat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en la seva intervenció anterior.

stats