NOU FINANÇAMENT
Política 16/05/2012

El Govern no espera Duran a la cimera pel pacte fiscal

La trobada està reservada als "representants dels grups parlamentaris", el que pot evitar que el líder d'Unió intenti aigualir la proposta junt amb el PSC

S. González / R. Tugas
1 min
L'HORITZÓ DE DURAN
 El líder d'Unió ha marcat perfil propi en el congrés i ha demostrat que el seu horitzó no té per què coincidir amb el d'Artur Mas.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, es reunirà en els pròxims dies amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per acostar posicions entorn el pacte fiscal i mirar de frenar qualsevol temptació sobiranista de CDC. El dirigent democristià, però, no podrà defensar aquests objectius durant la cimera pel pacte fiscal que Artur Mas va anunciar ahir que realitzaria aquest mateix mes de maig, atès que fonts del Govern asseguren que a la trobada hi assistiran "els representants dels grups parlamentaris", i Duran és diputat a Madrid, no al Parlament. És també el president de la part catalana de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, però això tampoc li garanteix per ara una cadira a la cimera. Aquest fet evitaria la maniobra que temen alguns dirigents de CDC conforme Duran podria intentar aigualir junt amb els socialistes les pretensions de Mas de tirar pel dret en la creació d'una hisenda pròpia quan Mariano Rajoy tanqui la porta al concert econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats