PLE DEL PARLAMENT
Política 25/04/2012

Mas es rebel·la contra Sánchez-Camacho: “Les bestretes que rebem de Madrid no són donatius”

El president de la Generalitat i la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, fan evident al Parlament el seu distanciament

Sara González
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha evidenciat avui durant la sessió de control al Parlament el seu malestar amb el PP. La líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el Govern de promoure la confrontació amb l'estat espanyol parlant d'eleccions anticipades i defensant el camí de l'estat propi, i ha assegurat que és Madrid qui, en transferir els diners de les bestretes, garanteix el pagament de les nòmines de la Generalitat. "Les bestretes que rebem de Madrid no són donatius, són els diners dels catalans", ha etzibat Mas a Camacho. La resposta ha estat acollida amb una ovació generalitzada a la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la dirigent popular ha insistit "que no hi ha diners" per pagar els 219 milions i els 759 milions de la disposició addicional tercera, el president ha assegurat que sí que hi ha diners, per exemple, pel museu del Prado i per construir l'AVE en altres comunitats autònomes. Mas també ha exigit que els deutes han de ser reconeguts per l'Estat i ha recordat que, precisament el PP de Catalunya, també ho ha defensat fins ara.

El portaveu parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha demanat al president que, davant els atacs de l'estat espanyol i les amenaces d'intervenció, faci "un canvi de rumb" en les seves polítiques i l'ha instat a "liderar i fer pinya". Mas li ha respost que en uns dies es reunirà amb el líder del PSC, Pere Navarro, i el convidarà a sumar-se a la reivindicació del pacte fiscal. Això sí, li ha recordat que perquè hi hagi una entesa, cal predisposició per part de les dues bandes i ha demanat a Nadal que garanteixi que el seu partit votarà i defensarà el mateix a Catalunya que a Madrid.

Tant ERC com ICV-EUiA han mostrat la seva preocupació per les amenaces per part de l'estat espanyol d'intervenir Catalunya, i han instat el president a no quedar-se de braços plegats. El portaveu ecosocialista, Joan Herrera, ha recordat a Mas que va donar suport a una llei d'estabilitat pressupostària que permet a l'Estat d'intervenir les comunitats autònomes. El president ha replicat que aquest mecanisme ja està contemplat a la Constitució. "El que fem és defensar un país i establir un guió: el pacte fiscal. Aquesta és una resposta clara i contundent per part del Govern", ha afirmat Mas.

stats