Política 15/12/2014

Mas, sobre el procés: "Volem el mateix que la resta de països, i això és decidir el futur com ho fan ells"

El president de la Generalitat, en un acte a Palau, assegura que és "natural" que Catalunya vulgui fer un referèndum sobre la independència en tant que és una nació

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la presentació del llibre 'Les Catalans' / JORDI BEDMAR

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest dilluns en un acte a Palau que Catalunya vol "el mateix que els altres països, és a dir, decidir el nostre futur com ho fan ells". Mas ha fet una intervenció especialment pedagògica davant d'un auditori majoritàriament francès, i ha volgut insistir en els mateixos arguments que fa servir habitualment per justificar la demanda d'un referèndum sobre la independència: majoria al Parlament, majoria social a favor de consultar el futur polític del país i caràcter pacífic de les reivindicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU ha considerat que el procés sobiranista és "natural" en la mesura que Catalunya és una nació, i, per tant, busca governar-se ella mateixa. "Això no és incompatible amb [el fet de] compartir sobiranies amb Europa", ha assegurat el president, que no hi veu un "problema català", sinó una "realitat catalana".

Mas ha participat en la presentació del llibre 'Les Catalans' (Ateliers Henry Dougier), que ha escrit el periodista francès Henry de Laguérie, corresponsal del canal Europe 1 a l'Estat. L'acte també ha comptat amb la presència de Montse Roura, directora de la llibreria Jaimes de Barcelona. "És difícil comprendre alguna cosa que no coneixes bé. Aprecio que amb aquest llibre es té una oportunitat que els catalans siguin més ben coneguts a França", ha indicat Mas, que ha tancat la presentació.

stats