CONSELL EXECUTIU
Política 22/11/2011

El Govern prorrogarà els pressupostos

El president de la Generalitat considera que el PP "hauria d'estar en predisposició de parlar" dels comptes, tal i com va passar amb els del 2011

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que els pressupostos no s'aprovaran abans del 31 de desembre i que, per tant, es prorrogaran els pressupostos. El president ha assegurat que aquesta situació sigui transitòria i duri “poques setmanes”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas s'ha compromès a presentar els comptes a mitjans de desembre i ha assegurat que, tot i que encara no ha parlat amb la resta de grups parlamentaris per veure amb qui pot pactar, entén que el PP "hauria d'estar en predisposició de parlar-ne" tal i com ho va fer amb els comptes del 2011. "Altres forces no en van voler ni parlar, ha destacat. El president ha afegit la necessitat, davant de la situació econòmica actual, d'aprovar uns pressupostos amb un "pacte ampli".

Mas ha assegurat que no pot es pot seguir ajustant la despesa durant el 2012 al mateix ritme que enguany perquè després de les retallades que s'han fet en alguns àmbits “ja s'ha tocat fons” o “s'ha tocat os”. “L'ajustament del 2012 no el podem seguir fent només reduint la despesa per no traspassar les línies roges per mantenir l'estat del benestar”, ha assegurat.

stats