POLÍTICA
Política 10/10/2011

Mas, davant del primer ministre de Quebec: “Canadà és més comprensiu que l'estat espanyol”

El president de la Generalitat defensa el dret a decidir de Catalunya després de reunir-se amb el primer ministre Quebec

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dilluns davant el primer ministre de Quebec, Jean Charest, el dret a decidir "lliurement el futur" de Catalunya malgrat la "dificultat" d'avançar en aquest sentit a Espanya. "Canadà és més comprensiu que l'estat espanyol", ha afirmat Mas per deixar pal·lès que Quebec ho té millor en matèria d'autodeterminació que Catalunya. El president català ha exposat al primer ministre quebequès que la principal demanda política de Catalunya és ara una autonomia fiscal com la del Quebec, en la qual "Canadà no posa el nas tot el dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jean Charest ha defensat que Quebec i Catalunya mantenen una relació "única" basada en els interessos mutus en els camps lingüístic, identitari i econòmic. Charest s'ha definit com a "nacionalista, però no independentista". "Sóc nacionalista, però crec en les federacions i en la pertinença als grans conjunts".

stats