Política 21/09/2012

Mas coincidirà amb el rei dos cops la setmana que ve, després de la carta del monarca espanyol en què fa una crida a no "perseguir quimeres"

Es veuran per primer cop dimarts, al monestir de Pedralbes, en el lliurament del quart premi internacional Comte de Barcelona. 48 hores després coincidiran al port de Barcelona per inaugurar la terminal de contenidors de l'empresa Tercat

Acn
2 min
Artur Mas, en la inauguració de l'Escola d'Estiu de CDC, a Vilanova i la Geltrú / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, coincidirà dos cops la setmana que ve amb el rei Joan Carles I, després que el monarca demanés aquest dimarts, mitjançant una carta, la unitat a tots els espanyols davant de la crisi i afirmés que el pitjor que es pot fer ara és "dividir forces, esperonar dissensions i perseguir quimeres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La primera trobada entre el president i el monarca espanyol es produirà dimarts que ve amb motiu de l'entrega del quart premi internacional Comte de Barcelona al monestir de Pedralbes, segons fonts de Presidència. Quaranta-vuit hores després, Mas i el rei es retrobaran, en aquest cas, al port de Barcelona per inaugurar la terminal de contenidors de l'empresa Tercat.

Serà la primera trobada entre Mas i el monarca espanyol després de la carta del monarca en què, sense referir-se explícitament a la independència de Catalunya, afirmava que no és moment de "dividir forces, esperonar dissensions, perseguir quimeres" o "aprofundir en les ferides", i després de la reunió d'aquest dijous entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i Mas, en què es va tancar la porta de manera definitiva al pacte fiscal, i després de la qual el president català va avançar que s'obre un període de "reflexió a fons", tot i que sense aclarir si avançaria les eleccions.

En l'acte de dimarts, a dos quarts de set del vespre, el rei i Mas presidiran l'entrega del quart premi internacional Comte de Barcelona al secretari d'estat del Vaticà, Tarsicio Bertone. Dos dies més tard, el monarca i el president català, juntament amb la ministra de Foment, Ana Pastor, també seran presents en la inauguració de la nova terminal de contenidors Barcelona Europe South Terminal (Best) de la companyia Tercat al port de Barcelona.

stats