PLE DEL PARLAMENT
Política 13/03/2014

Mas garanteix que el 9-N el Govern posarà les urnes necessàries per fer la consulta

El president de la Generalitat acusa Alícia Sánchez-Camacho d'erigir-se en portaveu del Tribunal Constitucional a Catalunya

F. Casas / O. March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit aquest dijous al matí, durant la sessió de control al Parlament, que el dia 9 de novembre el Govern disposarà les urnes necessàries per tal de poder celebrar la consulta sobiranista. Així ho ha assenyalat en resposta a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amb qui ha mantingut un debat agre sobre el procés engegat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Efectivament, convocaré la consulta. I com vol vostè que no posem les urnes? Ens ho pot explicar? Com es fa una consulta popular si no es posen les urnes? Si té una idea més genial, segur que ens convencerà", ha afegit Mas després que Sánchez-Camacho li preguntés explícitament sobre si el 9-N col·locaria les urnes per fer la consulta.

"Ens agrada el diàleg, però no trobem ningú per dialogar. Ens agrada l’acord, però no trobem ningú per dialogar. Només trobem un mur de silenci i de mensyteniment", ha assenyalat el líder de CiU sobre la negativa del govern espanyol a negociar la consulta.

Davant el full de ruta plantejat per Sánchez-Camacho, que inclou la suspensió al Tribunal Constitucional (TC) de la llei de consultes catalana amb la qual es podria organitzar el 9-N, el president s'ha mostrat irat. "La portaveu del PP a Catalunya s'erigeix en portaveu del TC per carregar contra una llei que ha d'aprovar el Parlament de Catalunya. Gravíssim!", s'ha exclamat Mas.

Xoc amb Albert Rivera

Abans, el president ha indicat que "la independència no la decideix el Govern, sinó la gent". Així ha respost al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que l'ha tornat a acusar de voler que Catalunya surti de la Unió Europea (UE) a través del procés sobiranista. "Aquesta és l'única obsessió que tenen", ha apuntat Rivera.

Mas ha optat per la ironia en la seva resposta. "Vostè s'avorriria com una ostra, sense la independència", ha assegurat el president de la Generalitat. Pel que fa a la participació de la Generalitat en la negociació del nou model de finançament, el líder de CiU ha apuntat que hi "participaran", però que no posaran "la cara davant de tothom" per "rebre totes les bufetades".

stats