Política 09/03/2011

Arxiven la querella de SOS Racisme contra els fullets de García Albiol

El president del PP de Badalona va reparitr uns fullets en què vinculava immigració amb delinqüència

Acn
2 min

BadalonaUn jutjat de Badalona ha arxivat la querella presentada per SOS Racisme contra el president del PPC a la ciutat, Xavier García Albiol, pels fullets que va repartir l'abril del 2011 en què vinculava els gitanos romanesos amb delinqüència i inseguretat ciutadana. García Albiol compareixerà aquest dijous juntament amb el secretari general del PPC, Jordi Cornet, per valorar l'arxivament de la querella que va presentar l'associació antiracista en considerar que els fullets que va repartir el PPC a Badalona atiaven l'odi i la violència contra els gitanos romanesos. El passat 8 de novembre un jutjat de Badalona va acceptar a tràmit la querella interposada per SOS Racisme. García Albiol, però, es va mostrar confiat ja que considerava que la denúncia quedaria en un no res. Segons el popular, tot plegat respon a "l'estratègia d'ICV, del PSC i dels seus satèl·lits, com SOS Racisme, d'intentar que jo no parli dels problemes reals que afecten els veïns de Badalona. I com que no poden parar-me al carrer ho intenten als jutjats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia fa citar a declarar el polític el 20 d'octubre de l'any passat davant del Servei Especial de delictes d'odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona. Ho va fer acompanyat de la presidenta del PPC Alícia Sánchez Camacho i del candidat a l'alcaldia de Barcelona Alberto Fernández Díaz.

Tanmateix, res sembla aturar García Albiol, que ha anunciat que si és alcalde aplicarà "ma dura" contra aquests col·lectius perquè "entenguin" que a Badalona "no hi tenen lloc". Albiol denuncia que "hi ha immigrants que han vingut a fer la vida impossible als veïns i a delinquir". En aquest sentit, avisa que si assoleix l'alcaldia de la ciutat proposarà que els veïns de Badalona tinguin prioritat a l'hora d'accedir als serveis socials.

Més fullets

Per donar a conèixer les seves propostes, el PP de Badalona repartirà 30.000 fullets amb la fotografia de Garcia Albiol per un costat i, per l'altre, un fons negre amb lletres blanques que pregunta al ciutadà: "El teu barri és segur?". Tot i que tenen un disseny similar als anterior díptics del PP de Badalona, aquesta primera proposta de precampanya és, però, més moderada que el díptic que va portar Garcia Albiol davant la fiscalia.

stats