Política 08/02/2016

Arxiven definitivament les denúncies contra Sant Cugat i Premià de Dalt per donar suport a la declaració del 9-N

Efe
1 min
El ple del Parlament ha aprovat la declaració de ruptura que marca l'inici del procés cap a la independència / PERE VIRGILI

BarcelonaArxivades les denúncies contra els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i de Premià de Dalt per sedició i rebel·lió per haver aprovat una moció de suport a la resolució independentista del 9-N. Així ho ha confirmat la sala penal de l'Audiència Nacional, en refusar els dos recursos d'apel·lació presentats per la Fiscalia de l'Audiència contra les dues interlocutòries que dictaven arxivar les denúncies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la sala penal, els delictes de sedició i rebel·lió requereixen actes concrets que incitin la ciutadania a cometre'ls per aconseguir per la força derogar la Constitució, un fet que no es pot atribuir als regidors dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i de Premià de Dalt.

La decisió de l'Audiència està en la línia marcada pel TSJC, que la setmana passada va refusar una querella similar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i diversos diputats perquè la declaració de ruptura no és un “aixecament violent” sinó que és una resolució que se cenyeix a l'àmbit parlamentari.

stats