CAP AL 20-N
Política 14/10/2011

Dimiteix la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per incorporar-se a les llistes del PP

Ascensió Figueres ha liderat l'AVL durant deu anys, temps en què ha aprovat textos com la 'Gramàtica normativa valenciana' i el 'Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià'

Acn
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, amb la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, durant l'acte institucional de nomenament dels nous acadèmics

ValènciaLa presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres, ha presentat aquest divendres la seva dimissió per incorporar-se a les llistes del PP al Congrés dels Diputats, segons ha anunciat la institució a través d'un comunicat. Figueres anirà de número tres pel PP. La vacant la cobrirà l'actual vicepresident, Manuel Pérez Saldanya, que ocuparà el càrrec de forma interina fins que es triï un substitut definitiu. L'elecció està prevista pel mes de novembre. Durant els 10 anys al capdavant de l'Acadèmia, Figueres ha promogut l'aprovació de texts normatius com la Gramàtica normativa valenciana i el Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'AVL destaca a través d'un comunicat que durant els 10 anys de presidència de Figueres, l'Acadèmia s'ha convertit en una institució de referència i ha desplegat "una notable activitat entre el món cultural, educatiu i literari valencià", així com una "clara voluntat d'obrir-se a la societat actual, d'establir vincles de col·laboració amb institucions, entitats i universitats".

Sota la direcció d'Ascensió Figueres, l'AVL remarca l'aprovació de texts normatius com la Gramàtica normativa valenciana i el Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià, així com el Diccionari normatiu valencià, en una fase d'elaboració molt avançada. La institució afegeix que avui l'Acadèmia compta amb un ampli catàleg de publicacions: texts normatius, vocabularis, lèxics, manuals, catàlegs i una llarga llista de col·leccions literàries.

El president en funcions, Manuel Pérez Saldanya, és professor de Filologia a la Universitat de València i fins ara vicepresident de l'AVL. Ocuparà el càrrec fins a les pròximes eleccions a la presidència i als altres càrrecs de la junta de govern (vicepresidència, secretaria i les dues vocalies), un procés que s'iniciarà a finals d'octubre i que finalitzarà al mes de novembre.

stats