Política 16/07/2012

L'exconseller Jordi Ausàs surt de la presó després de pagar la fiança de 145.000 euros

El pagament s'ha fet efectiu aquest matí, juntament amb el de tres empresonats més

Ara
2 min
L'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, en una imatge d'arxiu / ACN

La Seu d'UrgellL'exconseller de Governació Jordi Ausàs ha sortit de la presó de Ponent aquest dilluns a la tarda, després d'haver-hi passat el cap de setmana i d'haver pagat aquest dilluns al matí la fiança de 145.000 euros imposada per la jutge de la Seu d'Urgell, que n'ha ordenat la llibertat provisional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dos empresonats més de la xarxa de contraban de tabac d'Andorra, José Félix T. A. i Antoni R. E., també han fet efectiva la seva fiança.

Les llibertats s’han anat acordant a mesura que al jutjat quedava constància de l’ingrés de la fiança en el compte corrent del jutjat, per la qual cosa és possible que la sortida d’algun d’ells pugui ser aquesta tarda, un cop el jutjat de guàrdia comuniqui a la presó el pagament, ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'advocat va explicar aquest dissabte que Ausàs està "destrossat" per la situació, va titllar "d'absolutament desproporcionada" la fiança i va reiterar que el seu client no té res a veure amb els delictes que se li imputen: contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat.

L'exconseller de Governació va ingressar a la presó dissabte passat acompanyat de sis acusats més d'aquesta suposada trama de contraban de tabac andorrà. Dues dones van quedar en llibertat.

L'exconseller Jordi Ausàs és, dels nou detinguts, a qui se li ha posat una fiança més alta per eludir la presó, 145.000 euros. A les 20.00 hores de dissabte se'ls va notificar la fiança per eludir la presó i l'advocat va presentar una fiança hipotecària i un aval bancari, mesures que no van ser acceptades per la jutge amb la justificació que no tenien les garanties necessàries.

L'advocat va dir que en el cas concret de l'exconseller ha pesat ''la seva excondició de polític'' i va afegir que depurar la detenció a les 72 hores en aquest cas no estava justificat.

Durant la declaració davant de la jutge, a Ausàs se li van mostrar unes imatges d'un aparcament en el qual suposadament apareixia carregant i descarregant caixes. Alís va dir que l'exconseller no es va reconèixer en aquestes imatges, ni tampoc va reconèixer el magatzem que hi apareixia.

Ausàs pràcticament no va contestar a cap pregunta de la jutge i es va limitar a manifestar que no té res a veure amb el contraban de tabac, que no coneix cap dels altres detinguts ni hi ha tingut cap relació i que no pertany a cap organització. L'advocat ha anunciat que recorreran la resolució perquè la troben desproporcionada.

stats