Política 06/02/2017

"Volem fer sentir al món que som un país que lluita pels seus drets"

Milers de persones es concentren davant del TSJC per donar suport als encausats pel 9-N

Mireia Esteve
2 min
Milers de persones concentrades davant el TSJC

BarcelonaDes d'abans de les 8 del matí, el passeig Lluís Companys és un formiguer d'estelades i se senten els primers crits d'independència. Desenes de persones es concentren des de primera hora del matí davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Més de 50.000 persones s'han inscrit per ser avui davant el TSJC, però seran moltes més:

Expectació al Passeig Lluís Companys
  • Pablo Turón, 79 anys, Barcelona. Jubilat: "És una injustícia que es faci un judici per votar, i que quedi clar que el suport que donem avui no té cap ànim d'influir en el jutge".
  • Eva, 40 anys, Barcelona, ha demanat unes hores de festa a la feina per venir: "No es pot permetre que jutgin els representants polítics per defensar la democràcia; no estan sols".
  • Oriol Bel, 44 anys, Vilassar de Mar, s'ha pogut agafar lliures unes hores però anirà a treballar després de la concentració: "Volem fer sentir al món que som un país que lluita pels seus drets, només depèn de nosaltres".
  • Mercè Carsí, 71 anys, Barcelona. Jubilada: "Volem donar suport a la causa perquè el que ens volen fer és una estafa".
  • Oriol Ivern, 41 anys, Barcelona: Té un restaurant i ha pogut fer festa, només ha hagut de demanar a la seva dona que porti les filles a l'escola: "Vinc a defensar la democràcia, perquè vam ser molts els que vam votar i ara hem d'acompanyar qui ho va fer possible".
  • Núria, 49 anys, Llagostera. Mestressa de casa. Ha vingut amb la seva filla de 18 anys a donar suport a la condemna d'un "acte antidemocràtic". La seva filla, l'Helena, estudia Filosofia i avui no anirà a classe.
  • Raimond Bitlloch, 44 anys, Cellera de Ter (La Selva): "És el primer dia de veritat perquè som al tram final. Avui ens jutgen a tots i encara que no siguin del nostre partit cal donar-los suport perquè això ja no ho atura ningú".
stats