Política 26/05/2016

Aznar augmenta la fractura amb Rajoy i no el convida al campus de FAES

Per primera vegada en 14 anys el president del govern espanyol en funcions no participarà a les jornades, que començaran un dia després de les eleccions del 26-J

Ara
1 min
Mariano Rajoy i José María Aznar van coincidir ahir per primer cop després de les crítiques de l’expresident espanyol.

BarcelonaPoc a poc la distància entre l'expresident del govern espanyol José María Aznar i el seu partit es va fent més gran, pràcticament insalvable. L'última evidència d'aquesta tibantor han estat les novetats que introduirà aquest estiu el campus que FAES organitza anualment i que són principalment dues: el trasllat a San Lorenzo de El Escorial per emmarcar-lo dins dels cursos d'estiu que organitza allà la Universitat Complutense i l'absència d'alts càrrecs del PP i del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió, Aznar evita la foto amb Rajoy que es feia cada estiu abans que l'ara president del govern espanyol impartís una conferència en el marc del campus. Tampoc hi seran la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ni cap ministre de l'executiu. A més, es dóna la circumstància que el campus començarà el 27 de juny -el dia després de les eleccions espanyoles-, un fet que brindarà a Aznar un altaveu per valorar els resultats.

Les relacions entre Aznar i el govern que encapçala Mariano Rajoy no passen pel seu millor moment, ja que en els últims mesos s'han acumulat els discursos crítics de l'expresident amb l'actual executiu, a més de la topada amb el ministeri d'Hisenda després que transcendís que L'Agència Tributària espanyola havia multat Aznar amb 70.403,96 euros per haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se la meitat dels impostos. L'expresident va acabar denunciant el ministeri per la difusió de les seves dades tributàries.

stats