Política 03/11/2011

Aznar: "Les eleccions les guanyaran els bons, és a dir, el meus"

L'expresident ha repetit en una conferència a Mèxic que els seus mandats van deixar "el país" més pròsper de la història i que ara "l'han laminat"

Efe
2 min
Aznar, en la seva visita a Mèxic / EFE

MèxicL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha dit a Mèxic aquesta matinada que a Espanya passaran dues coses bones: la primera "és que el 20 de novembre pròxim hi haurà eleccions", i la segona "és que jo crec que les guanyaran els bons, és a dir, els meus".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aznar, en una conferència magistral oferida a l'estat mexicà de Guanajuato, ha afegit que, després del seu mandat "el país" era més pròsper que en tota la seva història i que ara "l'han laminat".

La crisi que ha colpejat Espanya, ha dit, és perquè "deixem de fer els nostres deures correctament".

El triomf en els comicis serà clau per sortir de la complexa situació econòmica, perquè es requereix un canvi polític emparat per una majoria àmplia "que produeixi un executiu nou, amb polítiques noves i que prengui decisions des del primer moment del seu mandat", assegura Aznar.

"Al cap i a la fi", ha dit, "totes les crisis econòmiques són crisis polítiques, i totes produeixen conseqüències polítiques. Els països ben preparats sortiran millor i més ràpidament, els països que tenen els deures sense fer sortiran més tard".

La crisi econòmica, va comentar, fa necessari que la Unió Europea s'hagi de repensar. Com a exemple, ha fet servir Grècia, que representa poc més del 2% de l'economia europea. La crisi pot provocar un efecte devastador perquè amb l'euro els riscos es comparteixen.

"Al meu entendre, el problema que els líders europeus no van acabar de resoldre va ser que, al final, les matemàtiques són matemàtiques i una fallida és una fallida", assegura. A més, creu que "no acceptar la realitat és el pitjor error que pot cometre un dirigent polític, i aquest és el major error que es va cometre a Europa".

Per Aznar, s'acosten temps en què "la idea de la Unió Europea haurà de ser repensada, reflexionada i, probablement, refundada".

stats