POLÍTICA
Política 17/09/2011

Aznar fitxa com a assessor per Barrick Gold, el major productor d'or

L'expresident espanyol acumula diversos càrrecs d'assessor d'empreses multinacionals

Efe
1 min

MadridL'expresident del govern espanyol José María Aznar s'ha incorporat com a membre del consell assessor internacional de l'empresa minera canadenca Barrick Gold, que és la major productora d'or del món. Aznar formarà part del grup de consultors estrangers de la companyia, sense formar part del consell d'administració i sense responsabilitat en la seva gestió, han informat fonts de FAES, la fundació que presideix l'excap de l'Executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barrick Gold, amb seu a Toronto, té mines als cinc continents, encara que els seus principals centres d'extracció d'or i altres minerals són als Estats Units, Canadà i en diversos països d'Amèrica Llatina. El 2010 va produir un total de 7,8 milions d'unces d'or, segons dades de la companyia. En els últims anys ha potenciat la seva activitat en països com Xile i Argentina. L'organització Greenpeace ha dut a terme diverses mobilitzacions acusant la multinacional canadenca de vulnerar la normativa de protecció de glaceres.

Amb la seva incorporació a Barrick Gold, Aznar, de 58 anys, acumula diversos càrrecs com a assessor de grans empreses. El passat mes de gener va ser contractat com a assessor extern per l'elèctrica Endesa, especialment en assumptes relacionats amb Llatinoamèrica, una de les àrees fonamentals per a la companyia. L'expresident del Govern també pertany des de 2006 al consell d'administració de la companyia News Corporation, el grup de comunicació presidit pel magnat australià Rupert Murdoch.

stats