CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 08/04/2011

BCN Decideix lamenta la “consigna abstencionista” de la portada d''El Periódico'

El portaveu de la plataforma promotora del 10-A fa una crida a la participació en la que serà l'última de les onades de referèndums simbòlics

M.colomer
2 min

BarcelonaEl portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha lamentat la “consigna abstencionista” que representa la portada-editorial del diari El Periódico, en què critica amb duresa les consultes d'independència i, sota el títol "Així, no", acusa els promotors dels referèndums d'estar “banalitzant” l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Bosch ha lamentat que els mateixos que criden a l'abstenció el 10-A fan grans proclames a favor de la participació i el compromís democràtic el 22 de maig. “L'essència de la democràcia és anar a votar”, ha constatat Bosch, que, a la vegada, s'ha compromès a “no esgotar la paciència de la gent” amb més consultes simbòliques i no oficials. Per això el moviment posa punt i final aquest diumenge a un procés cívic iniciat el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt. “S'ha d'acabar bé”, ha clamat en una última crida a la participació.

El gest d'Artur Mas

El portaveu de Barcelona Decideix ha volgut restar importància al debat sobre el fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagués votat sense avisar i subratllant que ho havia fet a títol personal i no com a president. “Són ganes de remenar l'olla. Ha votat amb tota llibertat, i això és l'important”, ha conclòs Bosch.

Bosch ha afirmat que té la “intuïció” que Barcelona registrarà més vots que la mitjana de municipis catalans, cosa que han constatat a l'hora d'haver de reposar paperetes durant el període de vot anticipat.

També ha ironitzat sobre l'amenaça de la Falange Española de presentar-se als col·legis electorals per advertir dels riscos de la consulta. “Si vénen als col·legis, els diria que no es deixin el carnet d'identitat per votar”. Ha expressat la seva “plena confiança en el dispositiu de seguretat que preparen els Mossos d'Esquadra".

stats