PROCÉS DE PAU A EUSKADI
Política 01/05/2011

El Suprem il·legalitza Bildu, que no es podrà presentar a les eleccions del 22 de maig

En total, 9 magistrats del tribunal han votat a favor de la il·legalització, 6 en contra i un a favor de legalitzar les llistes d'alguns municipis

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } El Tribunal Suprem (TS) ha il·legalitzat la coalició basca Bildu i no es podrà presentar, finalment, a les eleccions municipals del 22 de maig. Després de tot un dia de deliberacions, 9 magistrats han votat a favor d'il·legalitzar la coalició, 6 en contra i n'hi ha hagut un que ha votat l'estimació parcial: que algunes llistes es puguin presentar i altres no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tant, hi ha hagut un vot particular –contrari a la ponència que s'imposa– i anirà signat pels sis magistrats contraris a la impugnació. El magistrat que volia l'estimació parcial de les impugnacions firmarà sol el seu propi vot particular. També hi haurà un canvi de ponent per a la resolució que s'aplicarà. Javier Mendoza es farà càrrec del cas perquè el magistrat que el dirigia fins ara no era partidari d'il·legalitzar les llistes.

Totes les llistes de Bildu queden il·legalitzades. Però pel que fa a les 18 agrupacions electorals associades, s'estima parcialment el recurs de la Fiscalia, i en aquesta part sí que han estat d'acord tots els magistrats. Això vol dir que la meitat es podran presentar i les altres, no.

La decisió s'ha sabut aquest diumenge a les onze de la nit, després que el Suprem donés divendres a la nit una pròrroga a Bildu de 24 hores més per presentar les al·legacions. Així, les candidatures tenien fins divendres passat per presentar les rèpliques a les impugnacions davant del Suprem, però es va allargar el període legal fins dissabte perquè en alguns casos encara no havien rebut les impugnacions de manera oficial.

stats