Política 29/03/2011

Blanco assegura que Zapatero decidirà el seu futur polític pensant en l'estabilitat d'Espanya

El número 2 socialista nega que amaguin el president del govern espanyol durant la campanya del 22-M i avança que anirà a Catalunya

Joan Rusiñol
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha esquivat avui avançar si Rodríguez Zapatero donarà pistes sobre el seu futur polític al comitè federal que el partit celebra aquest dissabte. "Les coses del comitè federal, al comitè federal", ha dit, parafrasejant el líder socialista. Ara bé, ha admès que el secretari general del PSOE prendrà la decisió pensant en el que més "convingui a l'estabilitat d'Espanya, a la recuperació econòmica i al camí per crear llocs de feina".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquests arguments, Blanco se situa al costat dels banquers i grans empresaris que dissabte passat van demanar a Zapatero que ajorni el debat successori per no perjudicar l'economia. El número 2 socialista ha admès que comparteix aquest discurs de fons.

Blanco ho ha dit durant l'acte de presentació de la precampanya socialista de cara als comicis municipals del 22 de maig, que també són autonòmics a 13 comunitats. Ha negat que el partit "amagui" Zapatero i diu que tindrà una participació "semblant" a la de fa 4 anys: "intensament" tots els caps de setmana de la precampanya i participant en 8 o 9 actes durant els 15 dies de campanya. "Ens sentim molt orgullosos de tot el que ha fet", ha dit. El president espanyol s'estrenarà aquest cap de setmana a Múrcia. Cal recordar que diumenge era la data prevista per al macroacte a Vistalegre, a Madrid, que finalment la direcció del partit va decidir suspendre. Blanco també ha avançat que Zapatero farà campanya a Catalunya.

Avui Blanco ha explicat per què el PSOE ha canviat de rumb i ha defugit organitzar grans actes electorals amb tota la plana major del partit. Segons diu, "no és una sola campanya electoral, són moltes a cada lloc". Els socialistes plantegen una campanya específica per a cada territori, deslligada del debat estatal i en què l'agenda electoral se centri en els problemes de cada zona. Aquest és el seu objectiu, si bé el PP vol que els comicis siguin un plebiscit sobre la gestió del govern espanyol. Per contrarestar-ho, Blanco ha exigit al PP debats entre els candidats a cada poble i ciutat i a cada autonomia.

stats