Política 23/02/2012

ERC acusa el PP de "commemorar el 23-F" amb un "cop a la democràcia" per excloure'ls de la comissió de secrets oficials

El republicà Alfred Bosch: "L'única persona del meu partit processada va ser Lluís Companys, i va ser assassinat per defensar les seves idees"

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Quin numeret estan muntant per commemorar el 23-F", ha dit el diputat d'ERC-Rcat-Catalunya Sí Alfred Bosch al PP, abans de votar els representants a la comissió de secrets oficials. Els populars han decidit impedir que ell sigui el representant del grup mixt en aquesta comissió "especial", ha dit el representant del PP. "Vostè no és la persona idònia", ha reiterat el popular Rafael Hernando.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Molt molest, Bosch ha acusat el PP de liderar "un cop democràtic" que l'impulsa "a marxar d'un territori que vostès estan podrint". "No volem fer mal a ningú, no volem destruir, volem construir un estat propi. No tenim cap odi cap a Espanya ni als espanyols. Amics i veïns, sí, amos, no", ha sentenciat.

Bosch ha exigit al PP que aclareixi "quin problema" tenen amb la seva persona i amb el seu partit –ha reiterat la "lleialtat institucional" d'ERC a Madrid–, ho ha qualificat de "caça de bruixes" i ha recordat que l'única persona processada del seu partit es deia "Lluís Companys i va ser assassinat" per defensar les seves idees.

Els republicans només han rebut el suport a la tribuna de Joan Josep Nuet, de l'Esquerra Plural. El president del Congrés, Jesús Posada, ha negat la paraula a Xabier Errekondo, d'Amaiur.

Després de la votació, el grup mixt ha demanat que es repetís la votació i que el candidat fos Joan Tardà. El president del Congrés, Jesús Posada, ha negat repetir avui la votació.

stats