Política 31/05/2016

Badalona declara Arnaldo Otegi persona non-grata amb els vots de PP i Ciutadans

La proposta dels populars ha comptat amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de Guanyem Badalona En Comú i CDC

1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va rebre ahir el secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi.

L'ajuntament de Badalona ha aprovat aquesta nit una moció presentada pel PP per la qual es declara persona no grata a la ciutat el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi. La resolució s'ha ratificat amb el suport de PP i Ciutadans, mentre que el PSC s'ha abstingut i les forces de l'equip de govern (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) i CDC s'han oposat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'absència del regidor d'Unió Democràtica, Jordi Subirana, que s'ha aixecat quan anava a votar-se la proposta, ha estat suficient perquè PP i C's sumessin majoria. El text condemna "l'ús que Arnaldo Otegi ha fet de les cambres europea i catalana", on ha comparegut recentment convidat per grups parlamentaris. La proposició manté que "cap institució pública, començant pels ajuntaments, contribueixin a la projecció mediàtica d'aquells que han estat condemnats per pertànyer a organitzacions terroristes".

La resolució insta a "promoure una reforma del reglament i les normes dels parlaments europeu i català per evitar que, per part dels grups parlamentaris, puguin ser convidats a participar en actes d'aquestes cambres persones la presència de les quals, per la seva vinculació al terrorisme i la clara vulneració dels drets humans, puguin atemptar contra la dignitat de les víctimes".

El text afirma que la invitació per part de la CUP perquè Otegi fos rebut per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, formava part d'una "campanya per blanquejar la imatge" del dirigent basc "a nivell internacional i nacional".

stats