Política 18/01/2017

Albiol carrega contra TV3 després que Badalona retiri una placa d'homenatge a Fernández Díaz

L'Ajuntament ha la pres la decisió després del documental sobre Tarajal, i el líder del PP al Parlament acusa la televisió pública catalana de ser el "principal instrument del procés"

Ara
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE

BarcelonaL'Ajuntament de Badalona ha retirat aquest matí una placa que l'anterior alcalde, Xavier Garcia Albiol, va dedicar a Jorge Fernández Díaz. Segons una piulada de Guanyem Badalona, les plaques s'han retirat "per les víctimes de #Tartajal33 i tothom qui mor al mediterrani", en referència al reportatge que va emetre dissabte Televisió de Catalunya.

La decisió del consistori badaloní ha indignat el líder del PP al Parlament i exalcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, que ha acusat el govern municipal de fomentar la seva política en l'"odi i la set de venjança". A més, ha carregat contra Televisió de Catalunya per emetre el documental 'Tarajal', una decisió que ha titllat de "campanya impròpia" i que ha emmarcat en l'estratègia independentista.

Segons el dirigent popular, "TV3 s'ha convertit en el principal instrument del procés i en la principal estructura d'Estat que tenen els independentistes", motiu pel qual, ha dit, no sorprèn que hagi perdut audiència. "Aquesta dada no és casual, i respon al fet que la televisió està sent utilitzada com el principal instrument independentista".

Segons ell, el documental –que posa en qüestió l'actuació de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz en la tragèdia del Tarajal–, no s'hauria d'haver emès, i ha criticat que la televisió catalana no faci, en canvi, documentals sobre la família Pujol o Fèlix Millet.

stats