Política 30/06/2017

Terrassa es converteix en la primera gran ciutat on el PSC vota en contra de la proposta del PP de no participar en l'1-O

Ballart condiciona a l'informe del secretari la participació de la cocapital vallesana en el referèndum

Xavi Segura
2 min
Ballart condiciona a l'informe del secretari la participació de Terrassa en el referèndum

TerrassaEl PSC de Terrassa, liderat per l’alcalde Jordi Ballart, va tombar una moció presentada pel grup local del PP de rebuig frontal al referèndum de l’1 d’octubre. Terrassa s’ha convertit en la primera gran ciutat catalana on el PSC vota en contra d’una moció del PP de rebuig frontal a l’1-O, cosa que no va passar en altres municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com ara Badalona o l’Hospitalet de Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text va encendre el ple municipal celebrat anit amb un debat farcit de retrets, sobretot entre els populars i l’equip de govern, format pel PSC i PDeCAT, partits que van acusar el PP de voler fragmentar l’executiu local amb aquesta resolució. Finalment, la moció només va rebre el suport de l’únic regidor del PP i els 3 de Ciutadans, mentre que PSC (9), Terrassa en Comú (6), ERC (4), PDeCAT (3) i la CUP (1) hi van votar en contra.

Els socialistes condicionen la seva posició sobre el referèndum al resultat de l’informe que s’encarregarà al secretari municipal sobre la legalitat del procés. La proposta, presentada pels socialistes, va ser aprovada a la Junta de Portaveus amb els vots a favor del PSC i les abstencions de Terrassa en Comú, C’s i PP, raó per la qual no va arribar a debatre’s al ple.

“Vostès volen pressionar a un alcalde, un ajuntament, un grup municipal i un govern que tenen un pacte estable amb les idees molt clares en temes nacionals”, va afirmar en el ple el cinquè tinent d’alcalde de Terrassa, Amadeu Aguado (PSC), en referència al PP. “Tenim molt clar l’acord de govern en el que es van pactar unes diferències, i aquesta es una d’elles”, va assegurar el segon tinent d’alcalde, Miquel Sàmper (PDeCAT), afirmant que el partit treballarà perquè la població de Terrassa pugui votar l’1-O.

Per la seva banda, el portaveu local del PP, Alejandro, Rodríguez, va afirmar que l’objectiu de la moció era que l’alcalde socialista es posicionés sobre si el consistori permetria o no votar el dia del referèndum degut a les “opinions contradictòries” que, assegura, ha expressat recentment Ballart.

L'ANC demana a Ballart que no sigui "ambigu"

Una vintena de membres i simpatitzants de l'ANC de Terrassa es van desplaçar fins a l'Ajuntament per exigir a l'alcalde que assumeixi "les seves responsabilitats". Pep Tomàs, secretari de l'ANC de Terrassa, va considerar que les manifestacions que ha fet l'alcalde dient "que no impediria el vot i demanaria un informe al secretari municipal perquè es pronunciï sobre la legalitat", col·loquen el batlle en "una situació d'ambigüitat, de rentar-se les mans".

Mario Soria, coordinador del secretariat de l'ANC, va criticar que els textos del PP i el PSC "posen obstacles a aquest possible exercici del vot a Terrassa". En aquest sentit, els responsables de l'entitat van entregar un comunicat als grups municipals que la portaveu de la CUP, Maria Sirbent, va llegir en veu alta.

stats