POLÍTICA
Política 07/06/2011

Ballesteros ja es veu alcalde de Tarragona i agraeix a CiU que li deixi via lliure

El candidat socialista a reeditar l'alcaldia demana que es respecti a nivell local el posicionament nacional de CiU per deixar governar la llista més votada. “Tot apunta que es respectarà la voluntat majoritària dels tarragonins”, ha explicat. En clau interna, aposta per “revisar el rol del PSC en la política espanyola”

Redacció
2 min
Ballesteros va quedar a mil vots de la victòria el 2003. El 2007 i el 2011 va guanyar de sobres, però ara depèn de CiU o PP per governar.

BarcelonaJosep Félix Ballesteros, el candidat del PSC a reeditar l'alcaldia de Tarragona, ja es veu novament al capdavant del consistori. Ballesteros ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que “tot apunta que es respectarà la voluntat majoritària dels tarragonins” i ha demanat que la federació local de CiU respecti el posicionament nacional del partit per deixar que governi la llista municipal que hagi rebut més suport, una posició que ha qualificat de “lògica” i que li permetrà mantenir-se al capdavant del consistori. “No pretenc donar lliçons”, ha dit Ballesteros, que troba, però, que es tracta d'un “criteri general raonable”. No obstant, en una entrevista posterior a Els Matins de TV3, el candidat socialista ha admès que "hi ha matisos que poden ser l'excepció a la norma" i ha afegit que el cas de Badalona “té la seva especificitat”. En clau interna, Ballesteros també aposta per “revisar el rol del PSC en la política espanyola” i buscar una “clara influència dins el PSOE i una veu clara en la política espanyola”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ballesteros ha tret pit en recordar que el PSC va aconseguir el 22 de març gairebé el doble de regidors que les següents forces més votades, tot i que ha reconegut que “aritmèticament hi ha altres alternatives”. El socialista ha avançat que governarà gràcies a una “majoria relativa” en què provarà de “buscar grans acords sobre els temes fonamentals”.

El futur del PSC

Ballesteros també ha parlat del paper del seu partit i de les seves esperances respecte al congrés que els socialistes catalans han de celebrar a la tardor. Ballesteros creu que la trobada ha de servir per “revisar el rol del PSC en la política espanyola” i buscar una “clara influència dins el PSOE i una veu clara en la política espanyola”. Ha dit que no es tanca a tenir un grup propi a Madrid però ha matisat que no s'hauria de “confondre l'instrument amb l'objectiu”. A l'entrevista a Els Matins de TV3, Ballesteros ha puntualitzat que "interessa menys tenir un grup parlamentari propi que no pas que els 25 diputats catalans influeixin realment en les decisions generals". El candidat socialista també ha admès que ell hauria votat diferent que els seus 25 companys de partit en la votació al Congrés sobre el fons de competitivitat català.

stats