Eleccions 22-M
Política 23/05/2011

Ballesteros negociarà amb CiU per intentar formar un "govern estable"

L'alcalde ha obert converses amb CiU i PP per intentar repetir en el càrrec. Victòria Forns, que té la clau del futur govern, es mostra ambivalent i no tanca portes a pactar amb el PP

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros s'ha mostrat prudent aquest matí davant la possibilitat que un pacte entre CiU i PP li impedís repetir en el càrrec, ja que aquests dos partits junts sumen més regidors que el PSC. Ho ha fet en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ballesteros ha dit que la seva formació ha tret un "bon resultat" en ser la força guanyadora, però que les "alternatives" que hi ha li generen dubtes. Ha afegit que en els propers dies es proposa "obrir converses per intentar establir una estabilitat de govern necessària", i que ja ha començat a parlar amb els líders de CiU i del PP.

Precisament la candidata per CiU també ha parlat en el mateix programa. El més positiu per a CiU, segons Victòria Forns, que es presentava per primer cop, és que "som decisius en el govern dels propers quatre anys". Forns, que ha celebrat que la seva formació "es va consolidant com a segona força més votada a Tarragona", no ha donat pistes de què farà. "Caldrà pensar què és el millor per a Tarragona", ha remarcat, sense especificar en quina direcció aniria.

Victòria Forns (CiU) no es mulla

La candidata convergent ha afirmat que en les qüestions estratègiques totes les formacions representades al ple estan "d'acord", i que en moltes altres qüestions coincideixen o bé amb PP o bé amb PSC. Malgrat els resultats que donen la victòria al PSC, Forns no s'ha declarat més propera a cap dels dos partits amb què pot pactar: "Puc ser propera als dos". En les properes hores posarà sobre la taula un projecte de ciutat per "veure què tenim en comú amb cadascun".

Ballesteros troba "lògica" la prudència a aquestes alçades, ja que ara cal "teixir les complicitats necessàries per tirar endavant reptes importants" com són desenvolupar el pla urbanístic municipal, les infraestructures viàries i ferroviàries, sortir de la crisi econòmica o avançar en el nou model turístic i comercial que l'Ajuntament ha impulsat.

"El que més em preocupa és aconseguir l'estabilitat de govern, perquè Tarragona no ens permetria governs febles", ha sentenciat, i ha assegurat que per damunt de tot hi ha la ciutat de Tarragona.

Resultats electorals

p { margin-bottom: 0.21cm; } El PSC ha guanyat les eleccions, però ha perdut un regidor clau: de 13 passa a 12, quedant a dos de la majoria absoluta. Aquests resultats podrien alentar un pacte electoral entre CiU i PP, que han obtingut 7 regidors cadascun. CiU n'ha perdut un, i el PP d'Alejandro Fernández ha obtingut 3 regidors més que al 2007. D'altra banda, ERC ha perdut els dos regidors que fins ara tenia, i ICV-EUiA tornaria a entrar al consistori amb un regidor.

stats