Política 18/01/2012

Es reprèn el judici a Garzón per les escoltes del cas Gürtel

El querellant Ingacio Peláez declara en aquesta segona sessió contra el jutge de l'Audiència Nacional

Efe
1 min
Garzón, amb el seu advocat, arribant al Tribunal Suprem aquest dimecres / EFE

MadridEl judici a Baltasar Garzón, per intervenir en les comunicacions de diversos imputats empresonats pel cas Gürtel i els seus advocats, s'ha reprès aquest dimecres a partir de tres quarts d'onze del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona sessió del judici l'ha obert el lletrat i autor de la querella que ha originat la causa, Ignacio Peláez, exfiscal de l'Audiència Nacional.

Peláez també és l'advocat de l'empresari José Luis Ulibarri, un dels imputats pel cas Gürtel, gravat a la presó de Soto del Real (Madrid) durant unes entrevistes amb els màxims responsables de la trama: Francisco Correa i Pablo Crespo.

Al llarg de la sessió d'aquest dimecres també compareixeran, com a testimonis, diversos policies i un funcionari del jutjat de Garzón a l'Audiència Nacional.

Durant la primera sessió, aquest dimarts, Garzón va defensar les escoltes de les converses telefòniques dels imputats per aturar el blanqueig de diners i va negar que les utilitzés per conèixer les estratègies de defensa. A més, va situar els advocats del cas Gürtel en el nucli d'aquesta trama de corrupció.

Garzón, acusat de delictes de prevaricació i vulneració de les garanties constitucionals, s'enfronta a una petició de les acusacions de fins a 17 anys d'inhabilitació, fet que suposaria el final de la seva carrera com a magistrat.

stats