UN MAGISTRAT POLÈMIC
Política 12/02/2012

Operació Garzón, 1992: "Una pluja de cops al cos: braços, cames i genitals"

La negativa a investigar les tortures del 92 resta suports a Garzón a Catalunya

Pere Martí
1 min
L'aldvocat Sebastià Salellas, ja desaparegut, juntament amb el portaveu dels encausats, Ramón Piqué, van valorar la sentència d'Estrasburg que condemava Espanya

Barcelona"Va començar el segon interrogatori. Va ser semblant a l'anterior, encara que amb diferències: els cops als braços i les cames anaven acompanyats de cops als genitals i al cap; aquests últims es van efectuar amb una guia de telèfons...".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així comença el relat de les tortures que va patir un dels detinguts en l'anomenada operació Garzón, que va consistir a detenir 45 independentistes entre el 29 de juny i el 14 de juliol del 1992, pocs dies abans de la inauguració dels Jocs Olímpics. Oficialment es tractava de desmantellar Terra Lliure, que ja s'havia autodissolt l'any anterior quan Pere Bascompte, el seu líder històric, va anunciar que abandonava les armes. Aquesta operació i la negativa del magistrat a investigar les tortures als detinguts, que tothom recorda a Catalunya, és un dels talons d'Aquil·les que resten suports a Garzón.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats