Política 31/12/2011

Báñez: "Han deixat un país en la ruïna econòmica i social"

Justifica la retallada i l'increment dels impostos per la desviació del dèficit previst

Efe
2 min

HuelvaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha justificat avui les mesures aprovades pel seu govern i ha acusat l'anterior govern d'haver "deixat un país en la ruïna econòmica i social". Durant la seva intervenció en l'Executiva Provincial del PP de Huelva, Báñez s'ha referit a la primera setmana del Govern i ha destacat que l'Executiu s'ha trobat "una situació molt més difícil de l'esperada" una cosa que ha omplert el govern "de responsabilitat i més compromís ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra ha garantit que el PP vol "canviar les coses, per posar en marxa l'Espanya del futur" i ha assegurat que "els més febles no han de témer res de mans d'un govern del PP". En aquest sentit, la titular d'Ocupació ha dit que amb les mesures aprovades s'ha perseguit que "els més febles i vulnerables no paguin els esforços de la sortida de crisi".

"Els pensionistes i els aturats són la prioritat absoluta del Govern de Rajoy", ha precisat Báñez, que ha apuntat que és un Govern que se'n recorda dels joves i les classes mitjanes, recuperant la deducció per habitatge o mantenint la reducció de l'IVA al 4 per cent, i dels immigrants, prorrogant els 16 milions d'euros d'ajuts a organitzacions que presten ajuda humanitària a les persones que arriben a les costes espanyoles.

S'ha referit a la retallada de la despesa pública en 8.900 milions o la reducció de càrrecs públics o assignacions, i ha assenyalat que són mesures per "posar a aquest país en el camí del creixement econòmic i de la creació d'ocupació" i ha afegit que "és una situació difícil i excepcional que requereix mesures excepcionals ". Báñez ha apuntat que la mesura "més difícil" ha estat la pujada d'impostos, que ha justificat per la desviació de dèficit previst.

En aquest sentit, ha fet referència al recàrrec temporal de solidaritat, una mesura "equitativa i justa perquè creiem que cal tenir en compte la capacitat adquisitiva de la gent", i a la pujada de l'IBI, dues mesures que a més permetran que ajuntaments i comunitats autònomes tinguin més recursos. La ministra d'Ocupació ha indicat que després del pla de mesures vindran reformes com la de les administracions públiques, la de la reestructuració del sistema financer o la reforma laboral. Pel que fa a aquesta última, ha confiat en la responsabilitat dels agents socials perquè estiguin "a l'altura de les circumstàncies i siguin partícips amb el seu suport de la sortida de la crisi"

stats