Política 31/08/2015

Barcelona votarà sobre la seva adhesió a l'AMI el dilluns 7 de setembre

Barcelona serà ciutat observadora a l'entitat perquè no s'aprovarà per majoria absoluta: s'obtindran 17 vots a favor (CDC, ERC i la CUP), mentre que els 11 regidors de BComú s'abstindran i C's, PSC i PP hi votaran en contra

Europa Press
1 min
Dilluns que ve, 7 de setembre, es votarà l'adhesió de Barcelona a l'AMI / PERE TORDERA

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona celebrarà el ple extraordinari sobre l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) el proper dilluns 7 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts municipals han assenyalat a Europa Press que encara no està firmada la convocatòria oficial, però han assegurat que es tancarà al llarg d'aquest dilluns.

El ple se celebrarà a petició dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP, que sumen 17 vots favorables (s'hi ha restat l'única regidora d'Unió, Sònia Recasens, que s'abstindrà). Els 11 regidors de Barcelona en Comú s'abstindran, mentre que els de Ciutadans (5 regidors), PSC (4) i PP (3) previsiblement hi votaran en contra, amb 12 vots.

Per adherir la ciutat a l'Associació la proposta s'ha d'aprovar per majoria absoluta (21 regidors), i el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va plantejar que la capital catalana pugui ser membre observador si el ple aprova la seva adhesió però sense la majoria absoluta. L'ARA ja ho va avançar la setmana passada.

stats