ELECCIONS MUNICIPALS
Política 03/05/2015

Colau espera guanyar per "àmplia majoria" i no haver de pactar però sols tanca la porta a un acord amb CiU

La cap de llista de Barcelona en Comú diu que faran campanya "a peu de carrer" perquè el projecte de la plataforma encara és "desconegut" a molts barris

Acn
2 min
L'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, aquest diumenge en un acte a Nou Barris / ACN

BarcelonaL'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, s'ha mostrat confiada a obtenir una "àmplia majoria" a les municipals i no haver de pactar amb cap altra força política per fer govern. En un acte aquest diumenge amb veïns a Nou Barris, Colau ha recordat que totes les enquestes situen la plataforma que encapçala com "l'alternativa al model de ciutat de CiU" i que, precisament per això, només descarten un acord amb els nacionalistes. En aquest sentit, ha instat les altres forces polítiques a posicionar-se també sobre "quin model de ciutat volen". Colau ha dit que faran campanya "a peu de carrer" perquè les enquestes també revelen que el projecte de Barcelona en Comú encara és "desconegut" a molts barris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Només presentar-nos se'ns ha visualitzat com l'alternativa", ha assegurat Colau, que s'ha agafat als bons resultats de les enquestes per mostrar-se confiada a guanyar amb "amplia majoria" i que per això ara no es plantegen "una política de pactes" per poder governar a l'Ajuntament de Barcelona. En qualsevol cas, sí que ha descartat un acord amb CiU perquè els nacionalistes, ha dit, representen "el model de ciutat" oposat al de Barcelona en Comú i ha demanat a les altres forces polítiques que també "decideixin amb quin model de Barcelona estan".

Colau ha participat aquest diumenge en un acte a la Via Júlia de Barcelona amb més d'un centenar de veïns, on ha explicat que la prioritat de Barcelona en Comú és "la creació d'ocupació" en districtes com Nou Barris, "que concentren el major nivell d'atur de la ciutat" i que estan "més castigats" per les polítiques de l'alcalde Trias. També ha dit que es plantegen una campanya "a peu de carrer" perquè les enquestes també han revelat que el projecte de la plataforma encara és "desconegut" a molts barris de la ciutat. "A Barcelona tenim la possibilitat de ser punta de llança d'un canvi que sigui referència a Catalunya, a la resta de l'Estat i a Europa", ha afirmat.

stats