Política 23/01/2015

Bárcenas dispara: "Rajoy coneixia l'existència de la caixa B del PP des del principi"

L'extresorer del PP assegura en declaracions a la premsa a la sortida de l'Audiència Nacional que no està segur que Aznar també estigués al cas de la comptabilitat en negre. Assegura que si algú es va beneficiar de la caixa paral·lela va ser el PP

1 min
UN DARD ENVERINAT  L’extresorer del PP Luis Bárcenas va sortir ahir de Soto del Real desafiant. Després de 19 mesos en presó preventiva,  la primera frase que va tenir va ser per al president del govern espanyol i líder del PP: “Li he fet cas a Rajoy, li dono les gràcies, el Luis ha sigut fort”, va dir irònic, certificant que té la voluntat d’entrar en campanya aquest 2015.

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha disparat un altre dard enverinat aquest divendres contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la sortida de l'Audiència Nacional l'endemà mateix d'abandonar la presó de Soto del Real després de pagar la fiança de 200.000 euros imposada pel jutge. "Rajoy coneixia l'existència de la comptabilitat B del PP des del principi", ha etzibat Luis Bárcenas, que ha dit que, en canvi, no sap si Aznar també n'estava al cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'extresorer del PP, els seus apunts manuscrits sobre la comptabilitat en negre del partit de Rajoy són "rigorosament certs", i si algú se n'ha beneficiat ha estat "el partit". Bárcenas ha tingut temps per a la ironia quan ha assegurat que està "meditant" el seu reingrés al PP. I ha insistit que la suposada comptabilitat paral·lela és "fidedigna, des del primer apunt fins a l'últim".

"Tots els apunts són rigorosament certs i són percebuts per les persones que hi apareixen. Percebien quantitats en efectiu que entregava en un sobre el tresorer Álvaro Lapuerta", ha afirmat.

"Assumeixo la responsabilitat que em correspon"

"Jo assumeixo la part de responsabilitat que em correspon a mi, però qui s'ha beneficiat d'aquesta comptabilitat [en negre] ha estat el partit", ha asseverat. Ha fet aquestes declaracions a la sortida de l'Audiència Nacional en compliment de les mesures cautelars que li ha imposat el tribunal.

stats