CONFLICTE AL PAÍS BASC
Política 03/05/2011

Basagoiti respon al PSC: "Només els va faltar dir que Bin Laden era bo"

"També la màfia utilitza negocis lícits per a activitats il·legals, i cal actuar sobre elles. El problema serà d'Eusko Alkartasuna", ha assegurat el president del PP basc

Redacció
2 min

BarcelonaEl president del PP basc, Antonio Basagoiti, ha arremès avui contra el PSC per criticar el veto judicial a la presència de Bildu a les eleccions del 22 de maig, i per això ha recorregut a la frase següent: "Només els va faltar dir que (Ossama) Bin Laden era bo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una visita a Barcelona per fer campanya pel candidat del PP català a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, el líder del PP basc ha reaccionat així a la postura del PSC davant Bildu. Els socialistes catalans van expressar ahir la seva "estranyesa" per la decisió "no adequada" del Tribunal Suprem de prohibir a Bildu concórrer a les eleccions municipals del 22 de maig, i van confiar que el Tribunal Constitucional pugui "esmenar" aquesta decisió i autoritzar la presència d'aquesta coalició a les urnes.

En canvi, Basagoiti ha opinat que si el Tribunal Suprem ha acreditat per majoria que la coalició Bildu, de la qual forma part Eusko Alkartasuna, "és un testaferro d'ETA, (...) ningú hauria de dir coses tan estranyes com les que estem sentint últimament", i ha apel·lat al "seny" i "responsabilitat" dels polítics espanyols i catalans. El president del PP basc ha admès que Eusko Alkartasuna és un partit que "sempre ha rebutjat el terrorisme", però ha lamentat que s'hagi "deixat usar com a excusa de Batasuna per seguir en el seu projecte".

"També la màfia utilitza negocis lícits per a activitats il·legals, i cal actuar sobre elles. El problema serà d'EA", ha assegurat Basagoiti a manera de comparació. "Si això –Bildu– és ETA i Batasuna i hi ha informes de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que ho acrediten, exigim-los que deixin les armes. Pressionem no els jutges ni policies, sinó ETA i Basatuna. Que no errin el tir", ha aconsellat Basagoiti a alguns partits. Segons el seu parer, quan el Govern insta a no pressionar els tribunals, ho fa en resposta a postures com la d'"Odón Elorza o el PSC".

stats