Política 05/05/2016

Batet: "Colau i Iglesias tenen punts d'intransigència importants"

La candidata dels socialistes catalans assegura que es veu "amb cor" de superar el resultat que va fer Chacón el 20-D

Sara González
2 min

BarcelonaMeritxell Batet serà la cap de llista del PSC a les eleccions del 26-J i va prometre aquest dimecres encapçalar un projecte "renovador" respecte al que va representar Carme Chacón. Ja ha començat a rumiar-hi, i en una entrevista a l'Ara Vídeos, ha revelat que ja té decidit que Germán Rodríguez, que va ser número dos de l'exministra, no serà aquesta vegada el cap de la seva campanya. Això no vol dir, però, que qui ha estat en els darrers anys la mà dreta de Chacón quedi exclòs de la llista o que, en cas de ser-hi, ho faci com a número dos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fins ara número dos del PSOE a Madrid ha subratllat que, ara per ara, tampoc pot assegurar si Carles Martí –que aquest dimecres va renunciar a presentar-se a les primàries– i Pere Navarro estaran inclosos a la seva llista i si es mantindrà també José Zaragoza, l'altre dirigent de confiança de Chacón. Ha puntualitzat que la responsabilitat està en mans de les federacions i de la comissió de llistes, tot i admetre que el paper del cap de cartell és "important" a l'hora de confeccionar la candidatura.

Sigui com sigui, Batet està convençuda que els resultats que Chacón va obtenir el 20-D, vuit diputats i menys de 600.000 vots, els pitjors de la història del PSC en unes eleccions generals, es poden millorar. "M'haig de veure amb cor de signar que milloraré els resultats de Chacón", ha sentenciat.

Batet, que durant aquests quatre mesos ha estat en el nucli negociador del PSOE per intentar tancar un pacte d'investidura, ha assegurat que el líder de Podem, Pablo Iglesias, "no ha volgut mai un acord" amb els socialistes i ha prioritzat "les butaques al govern" i les cadiretes "als ministeris". Ha assegurat, a més, que amb Íñigo Errejón era "més fàcil entendre's" i que tant Iglesias com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tenen "punts d'intransigència importants".

stats