Política 26/10/2016

Batet considera un "un error històric" permetre la investidura de Rajoy

En Comú convida el PSC a sumar-se al "bloc del canvi" al Congrés

Ara / M.f.f.
2 min
Meritxell Batet: “Els socialistes ens indignem i ho dic  per experiència: sé què és ser desnonada”

Barcelona / MadridLa diputada del PSC al Congrés Meritxell Batet ha advertit aquest matí que la decisió del PSOE d'abstenir-se per desbloquejar la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern és "un error històric". Batet ha recordat que després de la investidura vindran altres votacions, i el paper del PSOE serà molt complicat: "Si t'abstens per responsabilitat, hauràs d'aprovar també els pressupostos per responsabilitat, i per responsabilitat també el sostre de la despesa...".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Batet ha recordat que el PSOE "ha deixat molt clar que aquesta investidura no implica estabilitat" i ha pronosticat que els socialistes no donaran suport als pressupostos que haurà de presentar Mariano Rajoy en les properes setmanes. Des del seu punt de vista, el PP buscarà acords amb els partits que "comparteixen la seva política econòmica, com el PNB o Convergència".

La diputada ha defensat també la decisió que aquest dimarts ha pres el PSC d'incomplir les directrius del PSOE que obliguen a fer president el candidat popular: "No és una posició tàctica, és de fons. El govern del PP és nefast", ha assegurat. Batet també ha parlat de les dificultats que es trobaran el PSOE i el PSC durant aquesta legislatura quan considerin que han de votar diferent. La diputada, però, s'ha mostrat molt conciliadora amb el partit socialista: "Tota acció que condueixi a un distanciament entre els dos partits no és positiva", ha dit, i ha afegit que "ara més que mai cal reforçar els llaços entre els dos partits". Batet ha tret importància al comunicat que ahir va fer públic la gestora del PSOE, en què acusava el PSC d'haver comès una "ruptura unilateral". Segons va dir, els socialistes espanyols no es poden permetre trencar amb el PSC. La diputada ha confiat que "la relació amb el PSOE sigui igual d'intensa o millor" en la nova etapa que presumiblement s'iniciarà entre les dues formacions quan es trenqui la disciplina de vot amb Rajoy.

Batet també ha reconegut que els darrers acords entre el PSOE i el PP –com modificar la Constitució– "poden haver estat els motius de la crisi electoral que pateix el PSOE". La diputada també ha criticat molt durament Units Podem per no haver intentat fer president Pedro Sánchez. Batet ha considerat que Units Podem "no és un partit útil". La diputada no s'ha atrevit a pronosticar què votarà Pedro Sánchez durant la investidura de Rajoy.

Domènech estén la mà al PSC

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha celebrat la decisió del PSC de mantenir el 'no' a Rajoy. Espera que el veto al PP no sigui "flor d'un dia" i que donin suport al "bloc del canvi" amb Units Podem i les confluències al Congrés per construir "dia a dia" l'oposició a la cambra.

stats