Política 09/12/2011

Benach, sobre 'Espanya ens roba': "Jo no ho hauria prohibit"

L'expresident del Parlament de Catalunya creu que el diputat López Tena té tota la raó però que la perd en el moment en què li diu "cosa i mamrratxa" a la presidenta de la cambra

Ara
1 min
Benach

BarcelonaL'expresident del Parlament de Catalunya creu que la línia que no s'ha de creuar és "el respecte". Des del seu punt de vista, la "llibertat d'expressió porta implícit el respecte" i quan aquest es perd entén que hi hagi mesures com la que va impulsar Núria de Gispert des del seu lloc de presidenta. Així, Benach ha evitat criticar directament la presidenta actual, tot i que ha reconegut que ell ha "fet servir aquesta expressió d'Espanya ens roba". A qui sí que ha criticat és al també independentista el diputat Alfons López Tena, sobre el qual afirma que "va cometre una falta gravíssima".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exlíder d'ERC i actual tertulià d'El Món a Rac1, ha criticat la mesa del parlament, formada per Ciu, PSC i PP, per acceptar la proposta de prohibició que va fer Ciutadans sobre aquest expressió, amb la qual Benach ha declarat que molts catalans "tenen la sensació que Espanya els roba". Opina que amb la decisió de prohibir l'expressió "Espanya ens roba, la mesa s'equivoca".

Benach ha lamentat que s'arribi a aquests nivells però ha insistit que els partits que les escenifiquen són Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i Solidaritat Catalana per la Independència.

stats