Política 24/01/2011

Bertran (SI): "A Catalunya els nens són catalans, no andalusos"

2 min

BarcelonaEl diputat i portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha lamentat avui que el dirigent del PP andalús Javier Arenas hagi arremès contra el sistema d'immersió lingüística de Catalunya i ha puntualitzat que "a Catalunya no hi ha nens andalusos, sinó que són catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, va afirmar ahir, durant la convenció del seu partit a Sevilla, que la seva formació seria "bel·ligerant si a un nen andalús se l'intenta educar en una llengua diferent de la seva", en referència al sistema educatiu català.

En resposta a aquestes declaracions, el diputat de Solidaritat Uriel Bertran ha recalcat en una roda de premsa que "a Catalunya no hi ha nens andalusos, els que viuen aquí són catalans com els altres, i d'aquests ens en preocupem nosaltres, no necessitem que el PP d'Andalusia ens digui el que cal fer".

Segons la seva opinió, "s'ha acabat això de pensar que els fills d'immigrants andalusos o d'altres llocs no són catalans, perquè a Catalunya considerem que sí que ho són, i fa molts anys que l'independentisme té molt clar que són catalans si ells desitgen ser-ho".

"Tots els nens que viuen a Catalunya són catalans -ha afegit- i els poders públics ja s'encarreguen que tinguin els mateixos drets culturals o lingüístics".

Bertran, que ha estrenat aquest matí la nova seu nacional de la seva formació, situada a la cèntrica plaça de Catalunya de Barcelona, s'ha referit també als "atacs" que en les últimes setmanes rep l'Estat de les Autonomies per part d'alguns dirigents de PP i PSOE.

"El que ens diuen -ha indicat Uriel Bertran- coincideix amb l'anàlisi que fa Solidaritat, en el sentit que l'Estat de les Autonomies és inviable", per la qual cosa "és necessari que Catalunya assumeixi un plantejament d'independència i avanci cap a una confederació de països catalans lliures i sobirans".

"Ja és hora de posar fi a l'Estat de les Autonomies -ha recalcat-, els catalans hem d'independitzar-nos i deixar els espanyols que puguin seguir tenint l'estat centralista que desitgen".

El portaveu de Solidaritat ha expressat el compromís del seu partit d'"oposar-se a la voluntat del govern i dels grans bancs espanyols de suprimir el model de caixes d'estalvis".

"Hi ha una pressió centralitzadora dels grans bancs de l'Estat Espanyol -ha apuntat-, per la qual cosa també en aquesta qüestió es demostra que, únicament si Catalunya és un estat independent, disposarà d'entitats financeres pròpies prou fortes".

stats