Política 15/12/2011

Bertran: "És l'hora de tancar caixes, si Espanya no paga a Catalunya, Catalunya no paga a Espanya"

El diputat de SI ha anunciat que s'ha registrat una declaració institucional a favor del "tancament de caixes" i per poder pagar els treballadors i empreses

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat i secretari general de SI, ha valorat aquest matí l'anunci del Conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, d'ajornar el 20% de la paga extra de Nadal als treballadors públics i que es dilataran alguns pagaments a proveïdors. Uriel Bertran, ha anunciat que "si Espanya no paga a Catalunya, que Catalunya no pagui a Espanya". Aquest fet comportaria un tancament de caixes i que la Generalitat no ingressés en els comptes de l'estat ni les Cotitzacions Socials dels treballadors ni l'IRPF, pel valor dels 759 milions d'euros que es deuen a Catalunya i s'ingressin a l'Agència Tributària de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest mateix sentit, el diputat ha anunciat que SI ha registrat una declaració institucional que s'hauria d'aprovar a la propera Junta de Portaveus per exigir el "tancament de caixes" i per a destinar els diners per a pagar els treballadors. Bertran, ha constatat que no es poden traslladar els problemes del govern català als treballadors i als ciutadans de Catalunya quan "el problema de fons és l'espoli fiscal de 22.000 milions d'euros que van a Espanya i no tornen". I ha afegit, que quan una empresa ja no pot pagar ni a treballadors ni a proveïdors la situació és molt greu, per això, ha demanat al Conseller un compromís "patriòtic amb el país" i "passar a l'acció, prendre decisions, adoptar compromisos i ser valent, per a plantar cara a l'Estat espanyol que continua robant-nos".

stats