Política 06/08/2016

Bildu registra al Parlament de Navarra una declaració de suport al procés català i a Forcadell

Els abertzales asseguren que presenten el text "davant un nou atac contra les decisions democràticament adoptades" pel Parlament

Europa Press
1 min
Carme Forcadell, ahir presidint el Parlament / PERE VIRGILI

PamplonaEH Bildu ha registrat al Parlament de Navarra una proposta de declaració institucional per donar suport al Parlament de Catalunya i a la seva presidenta, Carme Forcadell, en el procés de desconnexió amb Espanya que està impulsant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació de l'esquerra abertzale ha explicat que registra aquesta declaració "davant un nou atac contra les decisions democràticament adoptades" per la institució catalana i ha lamentat que el Tribunal Constitucional suspengués la declaració i iniciés un tràmit que podria concloure amb multes o amb l'obertura de la via penal contra Forcadell, tal com li va reclamar el govern espanyol.

Segons Bildu, "l'estat espanyol deixa clar que no té intenció ni voluntat d'abordar la qüestió per vies democràtiques des del diàleg i l'acord" i que, per tant, "correspon a la ciutadania de Catalunya i a les seves institucions decidir què i com volen fer-ho".

La declaració institucional presentada per EH Bildu al Parlament de Navarra té tres punts. En el primer mostra la seva "solidaritat" amb el Parlament de Catalunya i amb la seva presidenta; en el segon "reprova l'actitud antidemocràtica del govern del PP i la utilització del Tribunal Constitucional per als seus objectius polítics", i en el tercer reitera "el reconeixement del dret del poble català i de les seves institucions a decidir lliurement i democràticament el seu futur, i a adoptar les mesures que considerin oportunes, sense cap tipus d'imposició ni ingerència".

stats