Política 03/05/2011

Bildu adverteix que impedir la seva presència a les eleccions "devalua la democràcia"

En les properes hores presentaran un recurs al Tribunal Constitucional. Ridao diu que prohibir llistes és "propi d'un règim antidemocràtic" en un acte al qual també ha assistit Saura i que s'ha hagut de celebrar a les portes del Congrés després que José Bono prohibís cedir una sala del Congrés per celebrar-lo

Miquel Codolar
1 min

MadridBildu ha demanat al PSOE i al PP que entenguin que la seva aposta "per la pau" beneficia tothom, tant la societat basca com l'espanyola, i ha advertit que si la justícia impedeix la seva presència a les eleccions del 22 de maig, això suposaria "devaluar el conjunt del sistema democràtic". El dirigent d'Alternatiba i un dels portaveus de Bildu, Oskar Matute, ha fet aquesta demanda en una roda de premsa celebrada a les portes del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Matute espera que el Tribunal Constitucional tingui en compte els arguments del vot particular de diversos magistrats del Tribunal Suprem contraris a la prohibició i ha afegit que "en cap país democràtic, tampoc l'Estat espanyol", la justícia hauria de permetre una decisió que "devalua el conjunt del sistema democràtic" i la confiança en el model de "bascos i catalans". Un altre portaveu, Pello Urizar, ha confirmat a la compareixença que registraran el seu recurs al Constitucional en les properes hores.

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, va dir que no permetre l'accés a les eleccions a Bildu és "propi d'un règim antidemocràtic i un estat autoritari". Ha criticat una decisió del Tribunal Suprem, "inspirada pels dos grans partits espanyols" i plena de "motius ideològics". Per la seva banda, el senador Joan Saura, d'ICV, va dir que "l'objectiu fonamental" de la roda de premsa que es va haver de fer fora del Congrés per la prohibició del president de la cambra, José Bono, "és que Bildu es pugui presentar".

stats