POLÍTICA
Política 02/09/2011

Boi Ruiz: “No hem tancat les urgències, hem tancat serveis infrautilitzats”

El conseller de Salut diu que “el 90% dels serveis sanitaris funcionen amb normalitat” i que alguns dels que han tancat es podrien reobrir a la tardor

Redacció
1 min
Ruiz manté el tancament dels 28 CAP

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat que “ara mateix, el 90% dels serveis sanitaris funcionen amb normalitat”. “No hem tancat les urgències a Catalunya, hem tancat serveis infrautilitzats i que disposen de mesures alternatives”, ha dit. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha recordat que el pla sencer de tancament del serveis es va anunciar fa dos mesos i mig, al començament de l'estiu, i ha assegurat que “ningú ha quedat desatès” tot i la reducció de serveis.“Alguns serveis que ara es tanquen es podrien reobrir si les circumstàncies així ho indiquen”, ha explicat Ruiz, però ha volgut desvincular aquesta possibilitat de les protestes que es produeixin als centres sanitaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ruiz ha admès que el sistema sanitari català requereix “recursos addicionals”, i els ha vinculat amb la “justícia fiscal”. El conseller ha explicat que el departament que dirigeix té dues demandes: “el pacte fiscal”, que permetria conservar més diners a les arques públiques catalanes, i “un acord pel finançament sanitari” a tot l'Estat.

stats