Política 13/04/2011

Boi Ruiz critica les protestes mèdiques per "traspassar" certs límits

El conseller fa una crida a la responsabilitat i a la tranquil·litat de tothom perquè el departament no ha pres cap decisió encara

Agències
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, considera que les mobilitzacions d'avui han traspassat "algunes línies" que no es poden creuar, i ha fet una crida a la responsabilitat i a la tranquil·litat de tothom, tot recordant que el Departament no ha pres cap decisió concreta sobre les mesures d'ajustament que caldria aplicar als centres hospitalaris. Ruiz ha recordat que el Govern va aprovar dimarts un pla per deixar clar que quedaria totalment garantida l'atenció urgent, l'atenció immediata de les malalties greus i severes i l'atenció a la primària. Aquestes, ha reiterat, seran les línies vermelles que no traspassarà en cap cas el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una interpel·lació d'ICV-EUiA al Parlament, Ruiz ha insistit que quan el departament hagi decidit quin ajust es fa a cada hospital, el farà públic i donarà explicacions, i ha advertit que moltes de les dades que circulen són falses i "no es corresponen amb la realitat". "Parlar que el pla d'estalvi comportarà que 8.000 persones vagin al carrer és d'una desproporció total", ha apuntat.

El conseller ha atribuït el malestar als hospitals per "l'enorme complexitat d'un centre sanitari i dels grups d'interès que es mouen dins", i ha fet una acusació en genèric d'"irresponsabilitat" a aquells sectors que estan "interpretant determinades qüestions" que segons el conseller "no tenen objectivació".

"Demano tranquil·litat i confiança. Aquest Govern està per un sistema de salut públic com el que tenim, però el que no vull que fem és més tremendisme", ha reclamat. I també s'ha dirigit als partits de l'oposició demanant que no es posi "més benzina al foc" donant xifres "que ningú ha validat".

stats