Política 29/09/2011

Bono vol un pacte PSOE-PP per retallar les autonomies, l'atur i la sanitat

Critica els "plantejaments radicals" de Rubalcaba contra les retallades de Rajoy i diu que el comunisme "més que una peça de museu és de mausoleu" i afegeix que "donar suport amb els empresaris és el més progressista que podem fer ara"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha dit que PSOE i PP "estan obligats a entendre's abans i després de les eleccions, guanyi qui guanyi" per sortir de la crisi perquè "no pot ser que cada dia demanem 600 milions d'euros per pagar el que devem". En una entrevist a la Cope ha demanat que els dos grans partits pactin la reducció de despeses de l'Estat, "on hi ha despeses". En aquest sentit, vol que s'estalviïn diners en les prestacions d'atur perquè "17.000 milions són molts diners" i "els qui diuen que no tenen feina perquè tenen un atur molt bo no pot ser, l'atur mai pot ser bo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Demana una "rectificació" dels polítics contra les comunitats

La "segona factura" que s'hauria de reduir segons Bono és el pes de les autonomies perquè "si el que és essencial és l'ocupació i el benestar, no ho pot ser també el valor identitari", ja que "el que és identitari té el valor que té". Ha dit que no concep Espanya sense Catalunya ni Catalunya sense Espanya però en aquest moment "les autonomies han copiat l'Estat". Ha dit que se sent culpable del desenvolupament de l'estat autonòmic i ha afegit que "estàvem divinament amb el Consell d'Estat, ens hem equivocat i s'ha de resoldre. Jo el primer. Ho admeto, però no per això no hem de fer una rectificació".

La tercera factura que cal reduir segons Bono és la de la sanitat. Ha dit que "el més progressista que hi ha és mantenir un sistema públic de salut, però per mantenir-lo s'ha de poder finançar, però després cal prendre les mesures que cal prendre i que no són discursos ni mítings". L'acord de reducció de costos s'ha de fer entre PSOE i PP, segons Bono, perquè "el que guanyi ha de tenir la seguretat que l'altre no inflamarà els carrers contra les mesures pactades".

Bono demana moderació al PSOE i critica el comunisme

Pel que fa al candidat socialista, ha destacat la feina de Rubalcaba per combatre ETA. Per Bono, l'estratègia de campanya d'Alfredo Pérez Rubalcaba de criticar les retallades del PP a les autonomies sembla bastant exagerada "depèn de quins àmbits". El president del Congrés ha dit que la línia del PSOE ha de ser "moderada" i que no és "partidari de plantejaments radicals".

Ha indicat que el comunisme "és un exercici de llibertat, però més que una peça de museu és de mausoleu" i que ara les tesis "més radicals" han de ser les de sectors radicals de l'esquerra, i el nacionalisme li sembla "una cosa obsoleta" perquè "per aquest camí anem de cop a estavellar-nos". Ha reblat que "donar suport amb els empresaris és el més progressista que podem fer ara".

stats