Política 28/01/2015

Bono: “Puigcercós em va parlar de comissions per obres públiques”

Ara
1 min
Bono: “Puigcercós em va parlar 
 De comissions per obres públiques”

BarcelonaEnmig de la brega arran dels casos de corrupció que estan arrossegant ex alts càrrecs polítics als jutjats, ahir l’exministre del PSOE José Bono va afegir més llenya al foc. Bono va revelar, en declaracions a Cuatro, que l’expresident d’ERC Joan Puigcercós va parlar-li de comissions per adjudicacions d’obres públiques a Catalunya: “Puigcercós em va dir que es cobraven importants comissions per les obres públiques que es feien a Catalunya”, va afirmar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono va recordar que aquest fet ja va ser denunciat l’any 2005 al Parlament per l’aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, quan va suggerir que els governs de Jordi Pujol s’havien beneficiat del cobrament de comissions del 3% per adjudicacions d’obra pública, unes insinuacions de les quals immediatament es va retractar, davant l’enuig del llavors cap de l’oposició, Artur Mas. Bono va afegir que l’exlíder d’ERC Josep Lluís Carod-Rovira va arribar a dir que aquestes comissions eren de més del 3%. Ara, segons Bono, li toca a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol aclarir si aquestes informacions són certes. A parer seu, resulta inaudit que “encara diguin alguns que Espanya els roba”. “Els que roben a Espanya està molt clar qui són”, va reblar.

Catalunya, “contaminada”

El portaveu adjunt d’UPyD al Congrés, Carlos Martínez Gorriarán, va anar encara més enllà i va assegurar que Catalunya és “el cas de màxima contaminació entre la política i la corrupció” i que s’utilitza el sobiranisme com a “tapadora” per amagar casos com els que afecten la família de Jordi Pujol, i en els quals UPyD també veu “implicat” el president de la Generalitat, Artur Mas.

stats