Política 06/12/2011

Bono: "Una comunitat autònoma sola pot córrer més, però a la meta hi arribarem junts"

El president del Congrés s'acomiada del càrrec i reclama a PP i PSOE que "caminin junts"

Joan Rusiñol
1 min

MadridFidel al seu estil fins al final, amb un marcat to patriòtic espanyol, José Bono, president del Congrés fins la setmana que ve, ha reclamat avui "unitat" a PP i PSOE per encarar la nova etapa política. Per ell, cal prioritzar l'esperit de la Constitució que "ens uneix en allò essencial" per sobre de "l'esforç per exagerar diferències". Ha posat d'exemple dirigents del passat, com Cánovas del Castillo i Sagasta, per assegurar que avui pocs recorden si "eren més de dretes o més d'esquerres". Assegura Bono que el pas del temps anivella les diferències ideològiques i, per tant, cal tenir-ho present des d'ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Congrés ha dit, citant Indalecio Prieto, que "aquest president se'n va estimant Espanya" i ha afegit que ho proclama "sense complexos", malgrat les crítiques que ha rebut els últims dies, després de reclamar que el futur líder del PSOE pogués cridar "visca Espanya". Bono ha insistit que "un individu sol, una comunitat autònoma sola poden córrer més que altres de menys veloços, però només junts arribarem a la meta, i a una meta més llunyana i millor". Per Bono, la carta magna espanyola de 1978 és la garantia de la "unitat" i que "no hi ha perill" per al futur d'Espanya.

El president de la cambra baixa ha desitjat "encert" a Rajoy i ha elogiat Zapatero, de qui ha dit que la història el reconeixerà per la feina feta.

stats