Política 25/10/2016

Borrell no descarta tornar-se a presentar com a líder del PSOE

L'expresident del Parlament Europeu i exministre socialista és una de les veus crítiques contra l'abstenció a Rajoy

Ara
1 min
Borrell en una entrevista.

BarcelonaL'expresident del Parlament Europeu i exministre socialista, Josep Borrell, podria tornar a la primera línia política davant la crisi que viu el PSOE. En una entrevista al programa 'El Objetivo', de La Sexta, van preguntar-li si acceptaria presentar-se de nou a unes primàries per dirigir el partit i Borrell va respondre: "No dic que no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borrell formava part de l'equip de Pedro Sánchez i és crític amb la decisió del comitè federal d'abstenir-se per permetre la investidura de Mariano Rajoy. Durant aquella votació va intervenir i va demanar al partit que preguntés a les bases què calia fer, segons els àudios publicats per 'El País': "La tradició històrica del PSOE fins a la Guerra Civil és de participació directa dels militants en les decisions importants. La història està escrita. Si us plau, no la falsegeu. Devien ser uns grans 'podemitas', Javier [Fernández], perquè recorrien al vot directe dels militants cada cop que calia prendre una decisió", va dir.

Borrell és actualment membre del consell d'administració d'Abengoa, però el càrrec li durarà poc. El grup energètic està obligat a canviar tota la cúpula per imposició dels creditors, que van posar aquesta condició després d'acceptar una quitança del deute. Borrell va votar a favor -per delegació- de l'autorització de les indemnitzacions milionàries a l'expresident d'Abengoa, Felipe Benjumea, i al conseller delegat, Manuel Sánchez Ortega. Aquestes indemnitzacions estan en mans de la justícia.

stats