Política 29/01/2012

Bozal confirma que Catalunya tindrà dues taxes judicials, l'autonòmica i l'estatal

La consellera de justícia assegura que el Govern manté converses amb el ministeri de Justícia per assumir el cost de l'ús del català en l'àmbit judicial

Ara
1 min

BarcelonaLa consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha confirmat aquest diumenge que Catalunya tindrà dues taxes judicials, la impulsada pel govern de la Generalitat i l'estatal. Ho ha dit a l'espai l'Entrevista de Catalunya InformacióEntrevista, en la qual ha assegurat que les taxes només afectaran l'àmbit civil i el del contenciós administratiu, i en cap cas a l'àmbit penal. Bozal ha explicat que, especialment, les taxes s'aplicaran a les reclamacions de caire econòmic, i que es faran excepcions a a les que afectin l'àmbit familiar i els drets fonamentals de les persones. Respecte la taxa catalana, la titular de justícia ha evitat referir-se a copagament, ja que assegura que només cobrirà un 5% del total del cost de la justícia a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bozal també ha assegurat que el Govern manté converses amb el ministeri de Justícia per assumir el cost de l'ús del català en l'àmbit judicial, i ha subratllat la bona predisposició que, d'entrada, ha mostrat el ministre Alberto Ruíz-Gallardón: "l'he vist conciliador. El problema és més de pressupost", ha assegurat.

La titular de Justícia catalana no ha posat data al projecte d'unificació de les presons de Barcelona a la Zona Franca, i ha subratllat que l'executiu català està pendent de tancar un acord amb l'ajuntament de Barcelona i el consorci de la Zona Franca. No obstant, ha assegurat que aquest procés no endarrerirà el tancament de la presó Model.

stats