Política 21/01/2011

Bregolat aposta perquè l'ensenyament del xinès avanci a l'escola espanyola

2 min

BarcelonaEl nou ambaixador d'Espanya a la Xina, Eugeni Bregolat, considera que l'ensenyament del xinès hauria d'introduir-se com més aviat millor com a opció des de l'etapa de primària en el sistema escolar espanyol, davant el lideratge econòmic i la puixança cultural que els anys vinents experimentarà el país asiàtic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada organitzada pel fòrum Grup Claris-Associació d'Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bregolat ha afirmat que la Xina és avui dia un país amb una gran vitalitat creativa i que el seu impacte cultural anirà arribant progressivament a Occident, com comença a ocórrer en terrenys com el cinema i la música.

A això cal afegir la possibilitat que l'economia xinesa aconsegueixi abans del previst excedir la dels EUA, fins i tot superant els pronòstics d'alguns estudis de prospectiva, com l'elaborat per Goldman Sachs, que situa aquest moment cap a l'any 2027.

Per a Bregolat, que inicia un tercer camí en la seva carrera diplomàtica com a ambaixador espanyol a la Xina, Espanya està molt ben posicionada dins la UE com a país "amic" del gegant asiàtic.

En aquest sentit, creu que fets puntuals com la posició d'Espanya en relació amb els fets de Tiananmen a final dels anys vuitanta o el paper de l'expresident del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, perquè la Xina organitzés uns Jocs Olímpics han estat decisius en les bones relacions entre els dos països.

A més, Bregolat creu que a la Xina li interessa una UE forta i cohesionada dins de l'ordre mundial, on el país asiàtic no només pot jugar el paper de "fàbrica del món", sinó també fer valer la seva condició de gran mercat de consum per als països europeus.

stats